7 Алтернативни начина за SEO оптимизация

Автор : Теодор Захариев

След интересните и не-много приятни събития за някои колеги, случили се в последно време, оптимизацията стана сложно нещо. Стария метод на линк билдинг започна да се причислява към сивата и черна страна и хората са принудени да впечатлят аудиторията си с нещо уникално и да я накарат сама да популяризира сайта им.

1 Мобилно приложение

Създайте мобилно приложение на сайта си и съберете линкове от заинтересовани клиенти пишещи за приложението и още по-вани линкове от месата, където е качено мобилното приложение. В България има много фирми с успешни мобилни приложения последвайте този пример и ще видите, че резултата ще е положителен.

2 Партньор на събития

Проучете събитията случващи се във вашата сфера на дейност. Свържете се с организаторите и поискайте линк от тях, като в замяна напишете прес рилийз в сайтовете си и популяризирате събитието по социалните мрежи.

3 Блог игра

Споделете идеята с колеги блогъри. Обявете парична награда или някакъв софтуер за подарък на победителя. Хората ще започнат да пишат статии за вас и ще се сдобиете с хубави и тематични линкове.

4 Създаване на инструмент

Създайте SEO инструмент или някакъв инструмент за социален мониторинг например. Това е често срещана практика. Много от българските SEO специалисти правят най различни инструменти за мониторинг, спинване на статии, изследване на линкове, проучване на конкуренцията и др. Направете инструмента безплатен и гледайте как хората сами ще искат да напишат ревю за вас.

5 Писане на ревю

Всекидневно ползвате нечии SEO услуги или някой инструмент. Напишете едно положително ревю с уникален текст и им предложете да сложат линк към него. Това ласкае хората и в 90% от случаите имате успех. Ярък пример е статията на моят колега Андрей Димитров. Той направи много хубаво ревю на Ahrefs.com и взе линк от там.

6 Връзка с приятели

Най-важното е познанството с хората. Замислете се дали не познавате някой в ИТ сферата и се свържете с него. Дори и да не си набавите линк можете да научите нов начин да го направите.

7 Проучване на конкуренцията

Направете проучване на всички сайтове в нишата ви в топ 50. Ще намерите много пряки конкуренти, но ще намерите и съмишленици, неутрални публикации или сайтове без комерсиална насоченост. Свържете се с ях по мейл, обърнете се към тях лично, не правете спам, а напишете писмо точно насочено към тях с покана за някакъв вид партньорство и съответно шанс да поставите ваш линк в сайта им. Той ще е силно релевантен. Замислете се, дали Google би наказал такъв линк или би го сметнал за не-релевантен, след като самата търсачка подрежда сайта донор в топ 50 по вашата ниша или търсената фраза.

Ако се интересувате от всички базови принципи на SEO посетете моята публикация от 2222 думи описваща всичко за SEO оптимизация.

Теодор Захариев е SEO специалист от 2010г. Обича това което прави и го споделя редовно в блога си SEOTEO.info. Работи като SEO експерт в екипа на уеб дизайн студио Кипо.

Споделете тази статия в социалните мрежи, така помагате на сайта да се развива!

3 мнения за “7 Алтернативни начина за SEO оптимизация”

  1. Добра статия с реални постижими позитиви, ако всичко бъде приложено както трябва. Дори относно точката за партньор на събитие, бих добавил и сами да организирате събития.

    Отговор

Вашият коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.