Протест срещу ACTA 11.02.2012 г – какво следва от тук нататък ?

Първо бих искал да благодаря на всички, който въпреки ниските температури и студения вятър, дойдоха на протеста срещу ACTA, организиран на 11.02.2012г.

Знам от личен опит, че е трудно да излезеш при минус 4-5 градуса за да протестираш, на тези който се пребориха най-вече със себе си, и дойдоха на протеста още веднъж благодаря.

Надявам се след тези протести ГЕРБ да са осъзнали грешката, която са направили и да оттеглят подписа си от ACTA.

По този начин ние като граждани няма да се налага да излизаме да протестираме, а управляващите ще могат да се заемат с решаването на други важни проблеми.

Искам да обърна внимание, че ако управляващите все пак решат да приемат част от ACTA с така наречените „резерви от българския парламент“, ще продължат съмненията и спекулациите относно това споразумение.
Тогава е твърде възможно да последват нови протести, чийто мащаби да са много по-големи.

Искам да обърна внимание и на това, че щом при -5 градуса със студен вятър, могат да излязат 5000 души на протест само за София, то тогава при +15-20 градуса е напълно възможно да излязат 20 000 до към 50 000.

Вярвам че на никой управляващ, не би му се искало, точно в годината преди изборите да има масови граждански протести. Така че най-добрия ход за нашите управници, би бил страната ни да оттегли подписа си от ACTA, така всякакви спекулации, и манипулации ще спрат веднъж за винаги, и вярвам, че избирателите ще оценят това на изборите.

Искам да обърна внимание и на това, че на тези протести против ACTA, освен масовите потребители на интернет, които използват интернет за забавления и са най общо казано „консуматорите“, присъстваха и много от собствениците на малки и големи, сайтове, форуми и блогове, които нека да ги наречем са „авторитети“ за масовия потребител.

Тези авторитети с основание са недоволни от подписването на ACTA и се страхуват от накърняване на техните интереси. Всеки един от тях сам по себе си, дори и най-големите не са кой знае каква сила, но ако само 30% от тях се обединят и излязат с едно и също послание, всеки интернет потребител в България ще го чуе, а от там това послание ще достигне и до всеки български гражданин.

Оставям на вас сами да се досетите, какви послания могат да отправят авторитетите, ако са доволни или недоволни, от решението на правителството за ACTA, точно преди изборите.

Сега топката е в ръцете на ГЕРБ и от тях зависи собственото им бъдеще.
Надявам се разума да надделее и да вземе превес, пред натиска на големите корпоративни интереси.

За повече информация по темата може да посетите:
Една страхотна статия за „Шествието срещу ACTA“ написана от Григор Гачев
Блога на Пейо

Споделете тази статия в социалните мрежи, така помагате на сайта да се развива!

Вашият коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.