Отново премеждия с Kubuntu / Ubuntu

-Статията е взета от блога на Андрей Димитров.

-Съдържанието на статията бе копирано в този блог, тъй като автора е затворил възможността за коментари, а аз искам да изкажа, мнението си по въпроса –  ако автора има някакви възражения, за това че съм копирал статията му, нека да ми пише.

Ето и самата статия:
Текста от статията бе изтрит.

А ето и моя коментар по въпроса.

-Първо пожелавам на Андрей, новия лаптоп да го радва дълги години – да му е честито :).

-Бих искал да кажа, няколко думи, относно Windows и съвместимостта на драйверите, тъй като, не само Линукс, има проблеми със съвместимостите:

По-долу описаните, аргументи, разсъждения и наблюдения, са базирани на дългогодишен опит, свързан с инсталиране и продажба, на много PC и лаптопи.

-Не знам дали ви се е налагало, да инсталирате на нов лаптоп Windows XP, със всичките му драйвери, но има много нови модели, които не поддържат драйвери за XP – при това положение, искам да ми отговорите, кой е виновен, MS или производителя на хардуера, за това че няма драйвери за конкретен модел.

-Искам да обърна внимание, че съм имал случай с клиенти, не един и два, в които са си купували лаптоп, с намерението да си качат любимия Windows XP, на който са свикнали и искат да работят, но са се връщали възмутени, защото се е оказвало, че виждате ли, производителя е решил да има драйвери само за Windows 7 – относно съвместимостите на драйверите, всичко си го пише в сайта, на производителя, специално за Windows OC, но няма кой да чете.

-Относно Линукс – информация за съвместимостите, може да се намери, по Линукс форуми а и понякога в сайта, на производителите.

-Не мислите ли, след всичко казано дотук, че е нормално, когато човек си купува ново PC, или лаптоп да провери какви драйвери и ОС, то може да поддържа?

– Линукс не е съдържание, с което може, да запълниш всяка една кофа – метафорично казано – същото важи и за останалите ОС.

-Въпреки това, искам да отбележа че в много голяма част от случаите, при инсталация на Линукс, върху каквато и да е машина, тя си работи перфектно, но винаги има и изключения, както при случаят с Андрей.

-Очаквам с нетърпение, вашите аргументирани коментари.

П.С.
Благодаря на Wuser от http://nau4i.me за градивната критика 🙂 .

Споделете тази статия в социалните мрежи, така помагате на сайта да се развива!

1 мнение за “Отново премеждия с Kubuntu / Ubuntu”

Вашият коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.