Защо ще гласувам – негласуването не е решение

Ще гласувам защото смятам че негласуването не е решение.
В следващите редове, ще аргументирам това свое твърдение.

В интернет пространството тече кампания за това да не се гласува.
По този начин, се целяло посредством ниската избирателна активност, да се делигитимира управляващата ни върхушка. Разбирайте „комунистите“ милионери от БСП и техните братовчеди от другите партии бушони.
Това бил начина да се покаже отвращението на хората от политическите партии в България.

Изумен съм от това, как моите приятели и познати, са се хванали на тази целенасочена кампания.
Говоря за хора с успешни бизнеси, които живеят и се съобразяват с даденостите на реалния свят.

Хора осъзнайте се, негласуването не е решение, така наказвате само себе си.
За съжаление според изборното ни законодателство, няма минимален праг на вота, при който изборите да не бъдат зачетени.
Тоест дори и само 1% от населението да гласуват, изборите ще се зачетат и ще ни управлява пак същата върхушка.

Какво става ако осъществите „Наказателен вот“.
Вариант 1. Ако не гласувате, гласът ви се преразпределя между спечелилите партии.
Вариант 2. Ако пуснете невалидна бюлетина с нарисуван банан да кажем или сте зачеркнали всички партиики, гласът ви се преразпределя между спечелилите партии.
Вариант 3. Ако пуснете празна бюлетина, която реално е невалидна, гласът ви пак се преразпределя между спечелилите партии а е възможно и някой да го открадне, като зачеркне дадена партия.

Негласуването не е решение.
Тоест каквото и действие да предприемете от описаните по-горе, вие реално погледнато подкрепяте съществуващата система и политическата ни върхушка.
Нещо повече посредством вашия „наказателен вот“, вие подкрепяте най-лошите практики по-време на избори. А именно купуването на гласове, корпоративния и етнически вот. Колкото по-малко хора гласуват, толкова по-голяма сила имат въпросните порочни практики.

Какво да направите, за да не се налага да избирате „най-малкото зло“?
Първо не вярвайте на социологическите проучвания. Социологическите агенции, доказаха на Европейски избори 2014, че са платени от политическите партии за да манипулират хората в това как да гласуват. Някои от тях във финалните си прогнози, сгрешиха резултатите с по 12% (доказателството може да видите тук).

Второ изненадайте кукловодите, като изберете някоя малка партия на която симпатизирате. Прочетете нейната програмата, вижте кои са нейните лица, проверите дали е имала ДС агенти в листите си от тук.
След което гласувайте за нея.

Някои ще кажат „да ама ако не влезне в парламента гласът ми ще е отишъл напразно“. Това е основния психологически трик, които се опитват да пробутат социологическите агенции преди избори. Целта е разбира се, да ви накарат да гласувате за „по-малкото зло“ или въобще да не гласувате. Просто не им вярвайте. Докато не излязат изборните резултати, нищо не е сигурно.

Какво ще стане ако партията за която съм гласувал не влезне в парламента.
Най-важното е че дори и да не е преминала 4% бариера. Партията благодарение на гласовете които е спечелила, ще получи по-голяма популярност сред обществото. В следствие на което, повече хора ще повярват в нея.
На следващите избори е напълно възможно да влезне в парламента. Което между другото, може да стане много по-скоро от колкото сте очаквали ако вдигнат тока с 50%. От вашия глас зависи всичко.

Кой има полза от кампанията „Наказателен вот“.
Както казах по-горе, според мен това е целенасочена кампания, целяща да намали избирателната активност за да може „комунистите“ милионери от БСП и братовчедите от ДПС да запазят своето влияние в България.

Забележете кампанията се води предимно в интернет пространството, мястото където и двете гореспоменати партии имат изключително малко поддръжници. Съмнявам се, че твърдото ядро на БСП съставено предимно от пенсионери, или мнозинството от поддръжниците на ДПС прекарва времето си в интернет.
Тук става въпрос за таргетирана, много добре насочена кампания, целяща колкото се може повече хора да не гласуват.

Чудя се как не се намери някои активист, които да обикаля по селата, за да разправя на бабите и дядовците да не гласуват в знак на протест, срещу статуквото.

Сега малко по-сериозно
Замислете се, защо ли по-вестниците и телевизиите, които четат и гледат ядрото от привържениците на БСП и ДПС, няма нито една публикация или предаване на журналист за това да се бойкотират изборите.
Това не е случайно.

В заключение призовавам ви, да не бъдете апатични и да гласувате. Всичко е във вашите ръце.

Споделете тази статия в социалните мрежи, така помагате на сайта да се развива!

Вашият коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.