Новия мобилен оператор Боб

-Здравейте в тази своя първа статия, ще пиша за новия „виртуален оператор Bob.
-От началото на месец Октомври, тръгна нова реклама по телевизията която гласи следното „Гневни ли сте на месечните такси? Настъпва нова ера в мобилните комуникации.“, дори и аз който гледам телевизия много рядко, по около 15-20 минути дневно, обикновено докато вечерям, успях да видя рекламата няколко пъти.
-Преди няколко дни на електронната си поща получих новинарска емисия, както всяка седмица от Mobile Bulgaria и там прочетох за първи път информация какво представлява въпросният оператор.
-Днес имайки малко свободно време, използвайки Google лесно успях да открия сайта им и изчетох буквално цялата налична информация в него.
-Първоначално прочитайки 12 ст с ДДС на минута към всички мрежи и то без месечна абонаментна такса ми се стори супер оферта – точно каквото съм си мечтал.
-И тъй като съм истински българин, тоест живота ме е научил да не съм много лековерен, реших да проуча всичко за оператора.
-Първото нещо което ме обезпокои е че разбрах коя е компанията майка, оказа се че това е М-тел.Тоест Bob e нов бранд на м-телците нещо като loop, и ще използва мрежата на въпросната компания за предоставяне на услугите си.
-Продължавайки да се ровя в интернет, открих още няколко обезпокоителни факта.
-Оказа се че Bob освен мрежата ще използват забележете новия софтуер на М-тел, който се въвежда от една година и от който доста хора се оплакват, че имат ненормално високи сметки и забавени фактури с месеци наред.
-Тази информация за мен беше достатъчна за да ме разколебае да ставам техен абонат.
Да може тарифата от 12 ст да е много примамлива и да отговаря най-добре на моите потребности, но не съм готов да рискувам да стане „грешка“ и накрая на месеца да плащам 100 лв, който не съм направил – не мерси.
-Много мой познати се отказаха от услугите на М-тел, заради сметки които те искрено вярват че са надписани, в това число и аз бях разочарован от тях. Лично за себе си смятам, че не си струват ядовете да се занимавам с тази компания.
-Когато изчистят името си в обществото и най вече пред мен, по отношение на „грешните сметки“, тогава доверието ми в тях евентуално ще се върне и може да ме привлекат за техен абонат.
-Дотогава ще се примирявам с алтернативи на които имам повече доверие.
-В заключение на тази статия, искам да кажа че се надявам другите оператори бързо да отвърнат на удара и да пуснат алтернативни конкурентни планове. Тогава ще повярвам, че вече няма картелно споразумение между операторите и най-после, ще има истинска конкуренция от която ще спечелят потребителите.

Споделете тази статия в социалните мрежи, така помагате на сайта да се развива!

6 мнения за “Новия мобилен оператор Боб”

 1. Не ти пречи обаче да опиташ новия БОБ, защото ако си като мен с малко потребление, новият бранд е направо супер (сравнително ниски цени без договор и месечни такси). Въобще не ми пука кой го предлага, щом ми отговаря на нуждите!

  Отговор
 2. Валери явно не са получавал „сгрешена сметка“ от М-тел.
  Опасенията ми са че още първия месец могат да ти изпратят сметка, от да речем сто а и повече лева, и тогава дори при отказ от услугите им, пак ще трябва да си платиш за експеримента.
  Другия вариант е да се откажеш от номера си, и да те преследват от Кредит Реформ, което за мен не е опция.
  Ако можеше аз като клиент, да им поставя лимит да речем 30 лв(след което да се спира телефона), нямаше да се плаша от грешки, просто защото ако зачестят ще мигрирам при друг оператор.
  За съжаление господата са поставили лимит от забележи 100 лв, при който дори не съм сигурен дали на 100% ще спрат телефона ми, или е както при стандартните услуги на М-тел от тази година, при които спирането е по тяхна преценка, сиреч можеш да направиш и 300 лв преди да те спрат- аз такива рискове не поемам.
  Така че е хубаво човек да се замисли-струва ли си риска?

  Отговор
  • Всеки има мнение, произтичащо от личния му опит, но нали затова има форуми, блогове, за да четем и видим опита на другите.
   Ужасно неприятно е да те гонят да плащаш трицифрена сметка от Мтел, от която повечето разговори са надписани.
   Но аз пък имам отрицателен опит с Виваком и Глобул и тогава се замислям къде да отида?
   Или въобще да се откажа от GSM?
   Преди малко повече от година се отказах от стационарния си телефон, който беше на БТК, а после стана на Виваком, т.е. договора ми беше без определен срок. След като се отказах, продължиха да ми начисляват абонаментната такса, без да имам сигнал в тел. и съответно без да провеждам разговори. Няколко пъти безрезултатно ходих до офисите им. След петия месец взеха да ми звънят от Форекс по мобилния тел. към Глобул всеки ден по различно време, вкл. и в работно, в неделите …, с една дума ме тероризираха до дупка. Една жалба с документални доказателства остана без отговор. пуснах след още три месеца втора, пак без отговор. Тогава изпратих жалби до Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на потребителя. До съд не се стигна, защото от Комисията за рег. на съобщенията получих отговор след около два месеца, че е преустановено неправомерното начисляванена такси. Толкова за Вива. Сега ми прилошава, като видя офиса им само.
   Изтича ми двугодишния договор с Глобул и се чудя къде да отида, защото последните два месеца имам надути сметки, поради вкл. УДС за някакви ab.seriali.bg. ежедневно. Не съм поръчвала такова нещо. Сериали не гледам и се чувства обидена, ако някой твърди това. Дори от 2006 нямам в жилището си телевизор! На жалбата ми отговориха, че вероятно без да искам!!! съм поръчала в отговор на рекламен SMS тази услуга. Аз не искам повече да контактувам с фирма, която смята, че мога несъзнателно да поръчам нещо. В друг случай може да излезе, че несъзнателно съм поръчала роуминг или нщ. друго…
   Чета мнението и се чудя услугите на кой оператор да ползвам?

   Отговор
 3. Преди 1 месец си закупих БОБ пакет от офис в гр. Ямбол,първото,което ме из дразни бе,че бях обслужен от пълни палачори, които си мислеха,че храната расте в хладилника.След като подписах договор,ги помолих да ми махнат гласовата поща,а те ми отговориха,че те не могат,картите имаха 150 мин.,и след 3-то число минутите ще бъдат 500,но уви поредната измама.А обяснението им ,че не съм звъннал на оператор.Но това никъде и никой не ми е споменал аз да не съм медиум,от къде майка му да еба да знам,че трябва да кажа супер боб вълшебната дума.Къде в договора пише, че трябва да кажа супер боб и оттук вече идват мъките. ТОВА СА МЕГА НАГЛИТЕ И ИЗМИСЛЕНИ САПОЛАНКОВЦИ НА ПАЗАРА !!!

  Отговор
 4. Благодаря Ви за информацията.Аз от 2 дни съм към Боб. Но след това научих че една позната са я надчели 100 лева и е напуснала Боб. Сега не зная какво да правя.И гласова поща отгоре на всичко.

  Отговор

Вашият коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.